Image description

Bye Bye Rauter

We hebben weinig gecommuniceerd over ons project aan de voet van een woningblok van de Anderlechtse Haard. Wie voor de buurt werkt, hoeft dat niet breed te toeteren, die moet er vooral zijn. Bijna elke woensdag waren we er op post. Met als uitvalsbasis een gerecupte frietbarak hebben we er een jaar lang een dorpsplein verbeeld. We waren café, uitleendienst, luisterend oor, pannenkoekenhuisje, kunstgalerij, stockage én een frietkot met gratis handgesneden frieten. We verbeten de winterkou, zetten het eerste lenteterras op, gleden op een bache met zeep door een idyllische zomer, zagen de bladeren vallen in het park. Nu een jaar later kramen we op. Gisteren bakten we de laatste frieten en stelden een boek voor met interviews, tekeningen en foto’s van buurtbewoners.Het is een beauty geworden (te verkrijgen tegen de aangeraden vrije bijdrage van 5 euro op info@toestand.be)  

We zijn Open

Elke woensdag van 10 tot 16u staan de deuren van MONA open voor iedereen. Zin in een kopje koffie of thee, een tasje soep, een babbeltje of een spelletje ping-pong? Wil je onze computer en wifi gebruiken? Of even rusten. Welkom.

Opendeur @ MONA

MONA organiseert een feestelijke opendeurdag! Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de diverse activiteiten in dit oude klooste. Workshops, muziek, (kinder)animatie, opera, tentoonstellingen …

Programma voor April

In April ontvangen we een heleboel activiteiten. Contacteer de respectievelijke organisaties indien je meer info wilt.

Geen reservaties nodig, gewoon verschijnen aan de start van een activiteit.

Go to top of page