Image description

JOB @ Parc Ouest

VACATURE PARK WEST

Hou je van werken met families, kippen en glijbanen? Park West zoekt een nieuwe collega!

Met Toestand vzw bouwen we leegstaande en verlaten (publieke) ruimtes om tot tijdelijke ontmoetingsplekken. We openen 'verloren' ruimte voor kleine initiatieven met bijzondere plannen, ongeacht hun kapitaal en voor hun sociale, artistieke en sportieve activiteiten. Iedereen is welkom, ontmoeting en uitwisseling staan hier centraal.

Samen met Leefmilieu Brussel werken we aan een nieuw park op een terrein tussen Beekkant en Ossegem: Park West. We openen deze plek en testen samen met de buurt hoe het toekomstige park er kan uitzien.

In dit park ontvangen we op vaste momenten bezoekers die komen bouwen, sporten, spelen, relaxen of gewoon een kopje thee drinken.

Voor het Park West team zijn we op zoek naar een nieuwe collega 

Je houdt van mensenwerk. Je zorgt ervoor dat families, kinderen en jongeren zich welkom voelen in het park. Je geniet van een kopje koffie met een oma, een praatuurtje met ouders, en een sneeuwballengevecht met tien kinderen. Je vindt graag oplossingen voor kleine en grote problemen. Voor Brussel en haar bewoners klopt je hart en je spreekt dan ook de talen van de stad. Je brengt graag mensen samen, of het nu organisaties of buurtbewoners zijn. Je bent graag hun aanspreekpunt voor een Toestand-project, maar ook voor wat er in de buurt daarrond aan de gang is.

Je bent een sfeermaker en als het toch fout gaat, bemiddel je bij conflicten.
Je bent niet bang van een logistieke uitdaging, pakt zelf al eens een boor vast en gaat waar nodig op zoek naar oplossingen met je logistieke collega’s.

Je denkt mee na over hoe je ervaringen met deze mensen zich vertalen in het beleid en de ontwikkeling van het park. Je denkt mee na over de communicatie van het project en de verschillende activiteiten. Je hebt bijzondere aandacht voor de buurtbewoners en zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen. Je ondersteunt hen bij het ontwikkelen van hun eigen projecten of initiatieven, ook als die op het eerste gezicht weinig realistisch zijn.

Je doet dit alles niet alleen, maar als deel van de Toestand-community: een samenraapsel van vrijwilligers, werkkrachten, collectieven en motivés die samen aan een betere samenleving willen bouwen. We hebben 5 projecten op 4 locaties in Brussel, die van schaal en invulling verschillen maar met dezelfde attitude worden ingevuld. Jouw uitvalsbasis en belangrijkste werkplek is Park West in Molenbeek.

Wat doe je? Wat bieden we? Wat moet je doen om die top job te pakken te krijgen?

Meer info hier voor 14 april middernacht ten laatste je cv en sollicitatiebrief naar jobs@toestand.be met als onderwerp: "Park West zoekt iemand’’.


We zijn Open

Elke dinsdag van 10 tot 16u staan de deuren van MONA open voor iedereen. Zin in een kopje koffie of thee, een tasje soep, een babbeltje of een spelletje ping-pong? Wil je onze computer en wifi gebruiken? Of even rusten. Welkom.

Programma voor Mei

In Mei ontvangen we een heleboel activiteiten. Contacteer de respectievelijke organisaties indien je meer info wilt.

Geen reservaties nodig, gewoon verschijnen aan de start van een activiteit.

Go to top of page