Image description

Een boek over Allee Du Kaai

Met pijn in het hart hebben sloten we begin 2022 de deuren definitief van Allee Du Kaai. We besloten een erfstuk te maken: een boek uit over het project. 

Het bundelt the good, the bad and the ugly van de afgelopen 9 jaren. In het boek ontdek je onze ervaringen in een bepaalde buurt die een mega transformatie ondergaat, deelt onze successen en mislukkingen en stelt vragen over onze rol in de stad.

Het vertelt het verhaal van Allee Du Kaai, van het begin tot einde. Met heel wat foto’s en getuigenissen van partners en vrijwilligers. Maar ook over het beheer van een tijdelijk project als Allee Du Kaai. Hoe we de ruimte meermaals getransformeerd hebben en hoe we een laagdrempelig onthaal installeerden. 

Enkele thema's die we bespreken: Hoe bouw je een alternatieve stad? Wie zijn de spelers op Allee Du Kaai? Waarom knijpen we af en toe een oogje dicht? Waarom iets op de gemakkelijke manier doen als het ook op de moeilijke manier kan? Zijn er grenzen aan de tijdelijkheid? Welke erfenis zal Allee Du Kaai achterlaten?

We hebben de afgelopen 9 jaar met een hele gemeenschap geïnvesteerd. 9000 m2 dat is een werk van vele handen en harten. Voor het boek was dit niet anders. Interesse in een aandenken aan deze plek? Mail dan naar info@toestand.be.  

We zijn Open

Elke dinsdag van 10 tot 16u staan de deuren van MONA open voor iedereen. Zin in een kopje koffie of thee, een tasje soep, een babbeltje of een spelletje ping-pong? Wil je onze computer en wifi gebruiken? Of even rusten. Welkom.

Programma voor Mei

In Mei ontvangen we een heleboel activiteiten. Contacteer de respectievelijke organisaties indien je meer info wilt.

Geen reservaties nodig, gewoon verschijnen aan de start van een activiteit.

Go to top of page