Info

Ooit was Allee du Kaai een verzameling leegstaande loodsen, nu is het een ontmoetingsplek, waar heel wat diverse activiteiten plaatsvinden. Sinds 2014 neemt Toestand i.s.m. leefmilieu Brussel deze leegstaande loodsen tijdelijk in gebruik.

Allee du Kaai is voor de ene een zeefdrukatelier, voor de andere een skatepark, een fietsatelier, een volkskeuken... Kortom, een levendige site waar zowel sociale, artistieke als sportieve activiteiten kunnen ontstaan en verder worden ontwikkeld, ongeacht hun kapitaal. In Augustus 2020 maakt Allee Du Kaai plaats voor een nieuw openbaar stadspark. Maar tot die tijd blijven we verder bouwen aan een plek waar iedereen welkom is om te groeien en elkaar te ontmoeten.

De site, die bestaat uit 7.000 m2 binnen- en buitenruimte, is een ‘Spontane Actiezone’, het is een ontmoetingsplek waar lokale, maatschappelijke projecten kunnen ontstaan en verder ontwikkeld. Het is de eerste keer in het Brussels Gewest dat een overheidsdienst een project van tijdelijk gebruik aangaat en opvolgt.

Partners

De activiteiten die plaatsvinden in Allee du Kaai gaan voornamelijk uit van onze partners. Onder hen bevinden zich zowel gevestigde organisaties als geëngageerde individuën. Onze rol bestaat vooral uit het coördineren van de site en het creëren van een gezonde en inclusieve mix. Benieuwd naar onze partners en hun activiteiten? Neem dan zeker eens een kijkje onze partnerpagina! Alle activiteiten op de site zijn aan vrije bijdrage en toegankelijk voor iedereen. Toekomst Allee du Kaai

De Brusselse kanaalzone is een zone in ontwikkeling. In Augustus 2020 maakt Allee Du Kaai dan ook plaats voor een nieuw openbaar stadspark, een project van Leefmilieu Brussel en Beliris. Aangezien de realisatie van zo’n park een werk van lange adem is, koos Leefmilieu Brussel ervoor om de site tijdelijk in gebruik te stellen. Op deze manier worden de noden van de wijk in kaart gebracht en kunnen potentiële toekomstperspectieven worden onderzocht. Daarnaast ontstaat er naar aanloop van de definitieve bestemming, een sociale dynamiek in de buurt, wat de buurt op langere termijn enkel ten goede  kan komen. 

Op zoek naar een ruimte?

Lijkt Allee du Kaai de geschikte locatie voor jouw project? Stuur een mailtje naar info@alleedukaai.be of kom gerust eens langs tijden onze permanenties om kennis te maken.  Wil je graag meer weten over Toestand en onze manier van werken. Neem een kijkje op www.toestand.be.  Vrijwilliger worden?

Naast vaste medewerkers wordt Toestand ook gedragen door een 100-tal vrijwilligers. Ze geven de projecten mee vorm en bepalen de identiteit van de organisatie. Samen trachten we onze methodes continu in vraag te stellen en steeds verder te bouwen aan een transparante organisatie die haar ideologie vooropstelt. Je hoeft niet goed te kunnen bouwen of in een plaatje te passen om bij te dragen. Wij zien elk profiel als een meerwaarde voor onze organisatie. 

Hoe? 

  • Kom jezelf voorstellen tijdens onze permanenties
  • Stuur een mailtje met jouw naam naar benevoles@toestand.be 
  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek er alle evenementen waarbij je kan helpen 
  • Stuur ons een berichtje op Facebook en dan voegen we je toe aan de groep 'BENEVOLES TOESTAND'

We kijken er al naar uit je te ontmoeten! Go to top of page