Image description

MUSEE ALLEE DU KAAI MUSEUM

Door de huidige omstandigheden hebben we besloten om het colloquium op 12 januari te annuleren. Maar… het boek over Allee du Kaai, dat tijdelijke project in de Noordwijk van Brussel tussen de Havenlaan en de Materialenkaai, zal wel de wereld in worden gestuurd. Allee du Kaai wordt voor die gelegenheid omgetoverd tot een museum. Die dag kan je langskomen, het museum zelf ontdekken of een guided tour vragen en vertrek je met het boek tussen je armen terug naar huis. 

Een tijdslot kan je hier boeken.

Over het boek

Een boek over Allee Du Kaai, dat tijdelijke project in het noorden van Brussel tussen de Havenlaan en de Materialenkaai. 

 Ons eerste boek "Leegstond" combineerde onze praktijkervaring met de resultaten van vier jaar intensief onderzoek naar leegstand in heel België. Het is een praktische gids voor wie een leegstaand gebouw tijdelijk wil betrekken.

Het boek "Allee Du Kaai" bundelt onze ervaringen in een bepaalde wijk die een mega-transformatie ondergaat, deelt onze successen en mislukkingen en stelt vragen over onze rol in de stad. Iedereen kan iets interessants vinden in dit boek. Wie hier nog nooit is geweest kan een rondleiding volgen, stedenbouwkundigen en architecten kunnen leren van ons werk op de site, onze lotgenoten, partners en vrijwilligers kunnen verdwalen in een nostalgische tocht door alle foto's en politici kunnen zich laten inspireren door dit manifest voor een alternatief in de stad, een pleidooi voor vrijplaatsen. 

Enkele thema's die we bespreken: 

  • Hoe bouw je een alternatieve stad? 
  • Wie zijn de spelers op Allee Du Kaai? 
  • Waarom knijpen we af en toe een oogje dicht? 
  • Waarom iets op de gemakkelijke manier doen als het ook op de moeilijke manier kan? 
  • Zijn er grenzen aan tijdelijkheid? 

Welke erfenis zal Allee Du Kaai achterlaten? We hebben de laatste 7 jaar met een hele gemeenschap geïnvesteerd. 9000 m2 dat is een werk van vele handen en harten. Voor het boek is dat niet anders. 

U BENT VAN HARTE WELKOM OM HET BOEK EN DE RUIMTES VAN ALLEE DU KAAI TE KOMEN ONTDEKKEN OP WOENSDAG 12/1/2022.

We zijn Open

Elke dinsdag van 10 tot 16u staan de deuren van MONA open voor iedereen. Zin in een kopje koffie of thee, een tasje soep, een babbeltje of een spelletje ping-pong? Wil je onze computer en wifi gebruiken? Of even rusten. Welkom.

Programma voor Mei

In Mei ontvangen we een heleboel activiteiten. Contacteer de respectievelijke organisaties indien je meer info wilt.

Geen reservaties nodig, gewoon verschijnen aan de start van een activiteit.

Go to top of page