Expertise & Ondersteuning

De afgelopen jaren bouwde Toestand heel wat kennis en expertise rond tijdelijk ruimtegebruik op. Kennis die we maar al te graag delen met andere organisaties en stads- en beleidsmakers.

Presentaties & rondleidingen

Op regelmatige basis worden we door uiteenlopende organisaties uitgenodigd om onze werking te duiden en onze kennis te delen. Zo gaven reeds we een presentatie op Mindblowers, de opening van het academiejaar van de V.U.B. en ‘Human Artistic Festival’ in de Beursschouwburg.

Ook worden we uit allerhande hoeken gecontacteerd om specifieke vragen omtrent tijdelijke ruimtegebruik te beantwoorden. Onder meer de gemeente Anderlecht, de Stad Brussel en de Vlaamse Bouwmeester deden al beroep op onze kennis.

Daarnaast geven we ook praktische workshops over tijdelijk ruimtegebruik. Dit niet alleen in België, maar ook over de landsgrenzen heen. Zo gaven we onlangs een workshop in Poznan in Polen.Leegstond - Boek

Vanuit de grote vraag naar antwoorden, besloten we onze eigen kennis en ervaringen te bundelen in een boek: Leegstond - handleiding voor gebruik van leegstaande ruimte. In dit boek schetsen we de problematiek van leegstand, maar bovenal is Leegstond een praktische gids voor wie een leegstaande plek tijdelijk in gebruik wil nemen.


Documentatie

Wij hebben ons de afgelopen jaren zwaar verdiept in tijdelijk ruimtegebruik...