Leegstond (Handleiding) Boekvoorstelling: 8 mei 2018
Allee du Kaai Havenlaan 53, 1000 Brussel
BiestebroekBis (Anderlecht) Veeweydestraat 102-104, 1070 Anderlecht
 • Activiteiten
  Bon — Agentschap integratie en inburgering

  Bon’ heet nieuwkomers welkom door hen te begeleiden en workshops  aan te bieden. Om hen zo op een constructieve manier wegwijs te maken in hun nieuwe thuis.

  Contact: info@bon.be

  02/501.66.80

  Locatie: Classroom

  Prijs: gratis

  Samen voor morgen

  Een aanhangwagen ombouwen tot mobiele brood- en pizzaoven, dit is waaraan ‘Samen Voor Morgen’ de komende maand werkt in samenwerking met verenigingen uit de wijk. Eens afgewerkt, wordt er een kookatelier voorzien voor de vrijwilligers die meewerkten als bedankje en zal de oven ook ter beschikking gesteld worden aan verenigingen die wel een pizzabroodje lusten.

  Contact: samir.sellam@samenvoormorgen.be

  0487/34.69.69

  Facebook: Samen voor morgen

  Locatie: Project Space

  Prijs: gratis

  Luchtacrobatiek

  Luchtacrobatiek is een indrukwekkende circusdiscipline. Heb jij dit altijd al eens willen doen? Onder begeleiding van professionals, leren beginners hier de basistechnieken van luchtacrobatiek om daarna op een meer zelfstandige manier hun techniek verder te ontwikkelen. Wie op de hoogte wil zijn van de activiteiten en luchtacrobatiek lessen, kan contact opnemen met Anouk.

  Contact: abatugowski@hotmail.com,

  0472/36.74.63

  Locatie: Project Space

  Prijs: vrije bijdrage tussen 5 en 10 euro

  JHMJ vieWeide

  Op initiatief van de jongeren uit de wijk en ondersteund door JHOB werd ‘JHMJ VieWeide’ het nieuwe jeugdhuis van Anderlecht. Wat in het jeugdhuis gaande is, hangt volledig af van het initiatief van de jongeren zelf. Word lid voor een symbolische euro en kom leven blazen in het gloednieuwe jeugdhuis, elke vrijdag en zaterdag open vanaf 15u.

  Contact: vieweide@gmail.com,

  0486/05.91.27

  Facebook: JHMJ VieWeide

  Locatie: Youth House

  Prijs: lidkaart 1 euro

  Bekile jeugdwerking

  Waar het jeugdhuis mikt op jongeren tussen 15 en 25, organiseert ‘Bekilé’ diverse recreatieve en culturele activiteiten voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. In maart zijn twee uitstappen gepland, die je in onze agenda vindt.

  Contact: bekile.jeugdwerking@gmail.com /

  0487/10.55.12

  Facebook: Bekile Jeugdwerking

  Locatie: Youth House

  Prijs: Maximum 15 euro per uitstap

  (afhankelijk van de activiteit)

  Mosaïque workshop

  Nicole is een wijkbewoner met een eigen project. Ze wil 180 unieke stoeptegels maken met mozaïek. Om de wijk wat meer kleur te geven, zullen de tegels her en der het voetpad sieren. De tegels worden gemaakt met verschillende groepen en ieder werkt op zijn eigen tempo.

  Contact: nicolehonorez@gmail.com,

  0474/93.58.11

  Locatie: Mosaïque Workshop

  Prijs: Gratis

   

  Project pigeon

  Voor ‘Project Pigeon’ is theater & performance het perfecte bindmiddel om elkaar te ontmoeten. Zij hebben zichzelf het doel voor ogen gesteld om een stuk te schrijven in de vorm van een spel met, voor en door zowel de partners als de bewoners uit de buurt. Ze zullen op dinsdagavonden ook workshops organiseren rond theater, dans, muziek en kostuumontwerp. Iedereen welkom!

  Contact: collectif.lapigeonniere@gmail.com,

  0472/42.92.54

  Locatie: Movement Space

  Prijs: Vrije bijdrage vanaf 2 euro

  Kleuteratelier

  De Rinck vzw organiseert een kinderatelier voor kinderen uit de wijk tussen van 3 t.e.m. 5 jaar. Al spelend nemen de kinderen deel aan een afwisselend muziek- en dansatelier.

  Contact: 02/524.32.35

  Locatie: Youth House

  Deze activiteit is reeds volzet

  Arcade game workshop

  Een groep enthousiaste jongeren bouwt arcadekasten: de populaire speelautomaten en flipperkasten die je vroeger weleens zag in café’s, maar nu in de vergetelheid zijn geraakt. De jongeren krijgen de kans om de machines met professionele begeleiding zelf in elkaar te steken. Kom mee bouwen of gewoon genieten van de console-spelletjes van je kindertijd.

  Contact: vieweide@gmail.com,

  0486/05.91.27

  Facebook: JHMJ VieWeide

  Locatie: Youth House

  Biestebière

  Een groep bierliefhebbers slaan de handen in elkaar om een kleine experimentele brouwerij op te richten, genaamd ‘Biestebière’. Al doende leren zij collectief bier brouwen. Terwijl het bier in de kelders van Biestebroek ligt te rijpen, werken zij aan een mobiele brouwmachine. Binnenkort kan je ook workshops volgen en kaas- en bieravonden bijwonen waarbij het brouwsel wordt geproefd en geëvalueerd. Let op, deelname na inschrijving via mail.

  Contact: kevyn_cochinaux@hotmail.com

  Locatie: Kitchen / Canteen

  Prijs: Deelname in de materiaalkosten

  Paletactif

  ‘Paletactif’ vloeide voort uit het engagement en sociaal-ecologisch geïnspireerde gedachtegoed van ‘Collectactif’. ‘Paletactif’ runt het hout atelier en maakt er meubels aan de hand van gerecycleerde palletten. Wie graag knutselt of wil bijleren, kan met deze toffe bende aan de slag. De meubels die gemaakt worden tijdens de workshops van het project ‘Secondlife’, worden tentoongesteld op de expo in Bockstael.

  Facebook: Paletactif

  Locatie: Wood Workshop          

  Prijs: vrije bijdrage

  Agenda
  Marie Moskou (St-Gillis) Moskoustraat, 1060 Sint Gillis
  La Dalle (Marollen) Marollen, 1000 Brussel