Allee du kaai Havenlaan 53, 1000 Brussel
 • Activiteiten
  Plan

   

   

  Ontmoetingsruimte Incontri

  Elke woensdag van 14u tot 20u: creatieve activiteiten met als doel het destigmatiseren en het voorkomen van mentale ziektes. Momenteel is er de voorbereiding van een cabaret voorstelling: schrijven, kostuums, decor, regie, …

  Locatie: RAG

  Ontmoetingsruimte Kyvos

  Elke woensdag van 14u tot 20u: Ontmoetingsplek met verschillende activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (gezelschapspelen, artistiek atelier, sport, koken, …).

  Locatie: RAG

  Pers-per-expresse

  Pers-per-expresse, een zeefdrukatelier, is open voor iedereen om T-shirts of posters te leren printen. Je kan er ook gewoon komen om te werken aan persoonlijke of artistieke projecten. Stuur een email naar persperexpresse.toestand@gmail.com om een afspraak te maken.

  Locatie: RAG

  Refugees got talent

  Een plek om zich uit te drukken en om kunstenaars van hier en elders hun productie te laten uitvoeren en creëren. Het is ook een plaats om verder te gaan, om anderen te ontmoeten en ook een gelegenheid om nieuwsgierig te blijven. Eén namiddag per week bieden zij een werkplaats, het nodige materiaal en een omgeving aan vluchtelingen en aan lokale kunstenaars om te kunnen werken. De eerste werken zullen voor het publiek vertoond worden in juli en augustus in Brusselse galerijen. Locatie: RAG Facebook: refugees got talent

  Volkskeuken

  CollectActif is een groep mensen, uit verschillende horizonten, samengebracht door het verlangen om hun eigen situatie en die van anderen te verbeteren. Hun doel is om horizontale solidariteit te creëren door een werking van recuperatie, transformatie (keuken) en herverdeling van levensmiddelen op poten te zetten. Iedere zaterdag vanaf 18h kan je een lekkere vegetarische schotel komen eten aan vrije bijdrage!

   Locatie: RAG

  Vrijwilligersvergadering

   Vrijwilliger zijn op allée du kaai, dat is; mensen ontmoeten, projecten doen, anderen helpen, geholpen worden, de bar beheren… Maar vrijwilliger zijn op allée du kaai dat is eerst en vooral genieten van hetgeen ons gegeven is.

  Locatie: RAG

  Batala

  Speel mee met Batala Brussel (Braziliaanse percussie), de echte Braziliaanse samba reggae! Iedere zaterdag tussen 16u en 18u.

  Email: batala.bruxelas@hotmail.com

  Locatie: RAG

  Permanenties

  Allee Du Kaai verwelkomt jullie tijdens de permanenties in een gezellige ruimte. Wie vragen of suggesties heeft betreffende het ‘lunapark’, weet dat alles mogelijk is. Wij luisteren met plezier naar al jullie voorstellen. Woensdag: 13:00 – 18.00 Vrijdag: 15:00 – 18:00 Zaterdag: 14:00 – 22:00 Locatie: RAG

  Projectoproep voor jongeren

  Ben je jong en heb je een project? Weet je niet hoe je het moet realiseren? Zoek je naar een plek om je creativiteit te laten spreken? Dan is Allee Du Kaai iets voor jou! Stuur een mail naar najat@toestand.be of kom langs tijdens de permanenties. Locatie: RAG

  Barlok

  Barlok is een forum voor uitwisseling, creatie en tentoonstelling. Barlok wil mensen samenbrengen met als doel een sociaal patchwork te herwaarderen en te versterken. Dit door voorrang te geven aan gezelligheid, betaalbaarheid en interactiviteit van het aanbod. Zo kunnen we de grenzen tussen artiesten en het publiek overstijgen.

  Locatie: Barlok

  Facebook: Barlok Barlok

  Try-Out

  Try-Out is een dagbestedingsproject van Alba vzw (Bijzonder Jeugdzorg). De doelgroep bestaat uit Nederlandstalige jongeren uit Brussel en Brusselse voorzieningen tussen 12 en 18 jaar met een problemen in hun lopend hulpverlenings- en/of schooltraject. Try-Out biedt een (actie)plek waar jongeren kunnen ontdekken waar hun talenten zitten en deze verder kunnen ontplooien. Try-Out vormt een plaats om op adem te komen en deel te nemen aan activiteiten die de jongeren verkiezen om terug aansluiting te zoeken bij de reguliere dagbesteding.

  Locatie: RAG

  Ontmoetingsruimte la table

  La Table is een vzw die de ontmoeting wil bevorderen tussen mensen die in aanraking zijn gekomen met het psychiatrisch zorgcircuit, artiesten, geïnteresseerden en buurtbewoners. Deze ontmoetingen organiseren we aan de hand van culinaire en artistiek projecten. Bij de uitwerking van deze projecten staat de uitwisseling centraal. Dit wil zeggen dat projecten van La Table voor iedereen toegankelijk zijn en worden opgezet in actieve samenwerking met haar deelnemers. Locatie: RAG Website: www.latable.tk

  Magasin 4

  Onze vriendelijke buren organiseren concerten. Alle alternatieve muziekstijlen komen er aan bod. 

  Locatie: Magazin 4

  Website: www.magasin4.be

  Hout atelier

  We bewerken gerecupereerd hout met handwerktuigen om zo de basistechnieken beter onder de knie te krijgen. Je kan ook meehelpen met onze upcycling projecten en wij kunnen je helpen bij het maken van jouw eigen project. Allen daarheen! Locatie: Atelier

  Fiets atelier

  In ons fietsatelier kunnen mensen hun fietsen zelf en met professionele begeleiding herstellen. Een handvol vrijwilligers stellen hun kennis en materiaal ter beschikking zodat ook jij op termijn je eigen fiets kan herstellen wanneer nodig. Om het fietsatelier en haar vrijwilligers te steunen vragen wij u om bij elke reparatie een vrije bijdrage te leveren. Wanneer fietsonderdelen ontbreken kan je deze tegen aankoopprijs verkrijgen in dit atelier.

  Locatie: Atelier

  Luchtacrobatiek

  Lessen lucht acrobatiek, iedere dinsdagnamiddag (op afspraak), woensdagavond en donderdagnamiddag (op afspraak). Lucht acrobatie is een acrobatische circustechniek. Contacteer Anouk voor een afspraak: 0472 36 74 63.

  Skateboard lessen

  Ons skatepark bevindt zich in de grote beschilderde loods naast het grasveld. De skatelessen voor kinderen gaan 1 keer per week door en worden door professionele skaters omkadert. Indien je geen plank hebt, noch over kniebeschermers beschikt, niet getreurd, hier kan je alles uitlenen. Het skatepark wordt mede door jullie vrije bijdrage onderhouden. Daarnaast hebben we ook een skatebowl in de buitenruimte die ter uwe beschikking staat 24u / 24u.

  Locatie: Zinzinerie

  Website: www.sk8boarders.be

  Boks en zelfverdediging

  Iedere woensdag avond zijn er bokslessen in het kader van veiligheid en emancipatie voor zij die strijden voor een samenleving zonder fascisme, zonder sexisme en zonder uitbuiting. Dit begint met controle te krijgen over je eigen lichaam en omgeving. Je betaalt een vrije bijdrage en de lessen zijn in groep!

  Locatie: Zinzinerie

  Jam Session

  Muzikaal ontmoetingsmoment, waar verschillende muzikanten hun ervaringen en talenten samen kunnen delen en uitwisselen. Materiaal is voorzien, maar voor meer variëteit, aarzel niet om het uwe mee te brengen. Het skatepark is ook tijdens de jam-sessies geopend, om de activiteiten gedurende de avond te diversifiëren.

  Locatie: Zinzinerie

  Skatepark

  Skate in partnerschap met ‘Skatedelics Traveling Ramps’: mobiele mini-ramp, verplaatsbaar op locatie en evenementen ter promotie van het skateboarden. Creatie van skatemodules voor het indoor-skatepark van La Zinzinerie, skate sessies toegankelijk voor iedereen, 2 a 3 dagen per week.

  Locatie: Zinzinerie

  La Zinzinerie

  La Zinzinerie is een alternatief collectief dat concerten en evenementen organiseerd. Daarnaast beheren ze ook het indoor en mobiel skatepark.

  Locatie: Zinzinerie

  Facebook: la zinzinerie

  Kweek je stad

  Op Allée du Kaai, een spontane actie zone tussen het kanaal en Tour & Taxis, wordt Allée potager gerund door een groep vrijwiligers. We kweken samen onze groenten in bakken en verdelen de oogst. Wil je samen met ons leren moestuinieren, aarzel niet en contacteer ons. Leuk, alles kan! Voor meer informatie, contacteer ons per mail of volg ons op onze facebookpagina.

  Facebook: allée potager

  Email: alleepotager@gmail.com

  Agenda
  za
  19

  13:00 – 14:00
  Luchtacrobatiek op afspraak

  14:00 – 22:00
  Permanenties

  16:00 – 18:00
  Batala

  18:00 – 21:00
  Volkskeuken

  zo
  20

  Geen activiteiten

  ma
  21

  Geen activiteiten

  di
  22

  12:00 – 14:00
  Luchtacrobatiek op afspraak

  16:00 – 18:00
  Fiets atelier

  wo
  23

  13:00 – 18.00
  Permanenties

  14:00 – 20:00
  Ontmoetingsruimte kyvos

  14:00 – 20:00
  Ontmoetingsruimte incontri

  20:00 – 22:00
  Boks en zelfverdediging

  19:30 – 20:30
  Luchtacrobatiek beginners

  do
  24

  Geen activiteiten

  vr
  25

  15:00 – 18:00
  Permanenties

  16:00 – 22:00
  Skatepark

  20:00 – 22:00
  Jam session

  za
  26

  13:00 – 14:00
  Luchtacrobatiek op afspraak

  14:00 – 22:00
  Permanenties

  16:00 – 18:00
  Batala

  18:00 – 21:00
  Volkskeuken

  zo
  27

  Geen activiteiten

  ma
  28

  Geen activiteiten

  di
  29

  12:00 – 14:00
  Luchtacrobatiek op afspraak

  16:00 – 18:00
  Fiets atelier

  wo
  30

  13:00 – 18.00
  Permanenties

  14:00 – 20:00
  Ontmoetingsruimte kyvos

  14:00 – 20:00
  Ontmoetingsruimte incontri

  20:00 – 22:00
  Boks en zelfverdediging

  19:30 – 20:30
  Luchtacrobatiek beginners

  do
  31

  Geen activiteiten

  Biestebroek (Anderlecht) Veeweydestraat 102-104, 1070 Anderlecht
  Marie Moskou (St-Gillis) Moskoustraat, 1060 Sint Gillis