Allee du Kaai Havenlaan 53, 1000 Brussel
 • Activiteiten
  Plan

   

   

  Permanenties

  Tijdens de permanenties is Allee Du Kaai open voor iedereen. In onze ‘RAG’-ruimte kan komen pingpongen, gezelschapspelletjes spelen, knutselen… of je kan gewoon rondhangen en gebruik maken van onze gezellige ruimte. Kortom, er valt heel wat te beleven! Wie vragen of suggesties heeft betreffende het ‘lunapark’, weet dat alles mogelijk is. Wij luisteren met plezier naar al jullie voorstellen.

  Mercredi / woensdag: 13:00 – 18:00
  Vendredi / vrijdag: 15:00 – 18:00
  Samedi / zaterdag: 14:00 – 22:00 

  Locatie: RAG

  Try-Out

  Try-Out is een dagbestedingsproject van Alba vzw (Bijzonder Jeugdzorg). De doelgroep bestaat uit Nederlandstalige jongeren uit Brussel en Brusselse voorzieningen tussen 12 en 18 jaar met een problemen in hun lopend hulpverlenings- en/of schooltraject. Try-Out biedt een (actie)plek waar jongeren kunnen ontdekken waar hun talenten zitten en deze verder kunnen ontplooien. Try-Out vormt een plaats om op adem te komen en deel te nemen aan activiteiten die de jongeren verkiezen om terug aansluiting te zoeken bij de reguliere dagbesteding.

  Locatie: RAG

  Taekwondo

   Lessen krijgskunst op basis van muziekritmes. 

  Wanneer?
  Dinsdag & vrijdag.
  17:00 – 18:00 kinderen <10 jaar 
  18:00 – 18:00 jongeren >10 jaar 

   

  Schrijf jouw verhaal neer

  Het kan handig zijn om verschillende ervaringen uit je leven neer te schrijven. Deze dienst van publiek schrijven gebeurt gratis en in vertrouwen. Mensen die asiel aanvragen kunnen erdoor geholpen zijn om herinneringen beter te kunnen ordenen en zich op deze manier te kunnen voorbereiden op de gesprekken met de dienst vreemdelingenzaken. 

  Contacteer Isabelle Bosman op Allee Du Kaai, op woensdag van 13:00 tot 18:00 of vrijdag van 15:00 tot 18:00. Of stuur een mailtje naar ib.ecrivain.public@gmail.com

   

  Hashet Collectif

  Hashet is een artistiek collectief in Brussel, actief sinds 2013. Hun activiteiten draaien rond zeefdruk, micro-edities en auto-edities. Hun atelier is een ruimte van uitwisseling van kennis en techniek. 

   

   

  Hout atelier

  We bewerken gerecupereerd hout met handwerktuigen om zo de basistechnieken beter onder de knie te krijgen. Je kan ook meehelpen met onze upcycling projecten en wij kunnen je helpen bij het maken van jouw eigen project. Allen daarheen!

  Locatie: Atelier

  Fiets atelier

  In ons fietsatelier kunnen mensen hun fietsen zelf en met professionele begeleiding herstellen. Een handvol vrijwilligers stellen hun kennis en materiaal ter beschikking zodat ook jij op termijn je eigen fiets kan herstellen wanneer nodig. Om het fietsatelier en haar vrijwilligers te steunen vragen wij u om bij elke reparatie een vrije bijdrage te leveren. Wanneer fietsonderdelen ontbreken kan je deze tegen aankoopprijs verkrijgen in dit atelier.

  Locatie: Atelier

  La Zinzinerie

  La Zinzinerie is een alternatief collectief dat concerten en evenementen organiseerd. Daarnaast beheren ze ook het indoor en mobiel skatepark.

  Locatie: Zinzinerie

  Facebook: la zinzinerie

  Luchtacrobatiek

  Lessen lucht acrobatiek, iedere dinsdagnamiddag (op afspraak), woensdagavond en donderdagnamiddag (op afspraak). Lucht acrobatie is een acrobatische circustechniek. Contacteer Anouk voor een afspraak: 0472 36 74 63.

  Skateboard lessen

  Ons skatepark bevindt zich in de grote beschilderde loods naast het grasveld. De skatelessen voor kinderen gaan 1 keer per week door en worden door professionele skaters omkadert. Indien je geen plank hebt, noch over kniebeschermers beschikt, niet getreurd, hier kan je alles uitlenen. Het skatepark wordt mede door jullie vrije bijdrage onderhouden. Daarnaast hebben we ook een skatebowl in de buitenruimte die ter uwe beschikking staat 24u / 24u.

  Locatie: Zinzinerie

  Website: www.sk8boarders.be

  Boks en zelfverdediging

  Iedere woensdag avond zijn er bokslessen in het kader van veiligheid en emancipatie voor zij die strijden voor een samenleving zonder fascisme, zonder sexisme en zonder uitbuiting. Dit begint met controle te krijgen over je eigen lichaam en omgeving. Je betaalt een vrije bijdrage en de lessen zijn in groep!

  Locatie: Zinzinerie

  Jam Session

  Muzikaal ontmoetingsmoment, waar verschillende muzikanten hun ervaringen en talenten samen kunnen delen en uitwisselen. Materiaal is voorzien, maar voor meer variëteit, aarzel niet om het uwe mee te brengen. Het skatepark is ook tijdens de jam-sessies geopend, om de activiteiten gedurende de avond te diversifiëren.

  Locatie: Zinzinerie

  Skatepark

  Skate in partnerschap met ‘Skatedelics Traveling Ramps’: mobiele mini-ramp, verplaatsbaar op locatie en evenementen ter promotie van het skateboarden. Creatie van skatemodules voor het indoor-skatepark van La Zinzinerie, skate sessies toegankelijk voor iedereen, 2 a 3 dagen per week.

  Locatie: Zinzinerie

  Magazin 4

  Havenlaan 51 B
  1000 Brussel 

  Onze vriendelijke buren Magazin 4 organiseren concerten. Alle alternatieve muziek- stijlen komen er aan bod. Bekijk hun website voor meer informatie: www.magasin4.be

  Barlok

  Havenlaan 53
  1000 Brussel 

  Barlok
  is een forum voor uitwisseling, creatie en tentoonstelling. Barlok wil mensen samenbrengen met als doel een sociaal patchwork te herwaarde- ren en te versterken. Dit door voorrang te geven aan gezelligheid, betaalbaar- heid en interactiviteit van het aanbod. Zo kunnen we de grenzen tussen artiesten en het publiek overstijgen.

  BiestebroekBis (Anderlecht) Gustaaf Vanden Berghestraat 24, 1070 Anderlecht
  Marie Moskou (St-Gillis) Moskoustraat, 1060 Sint Gillis
  Leegstond (Boek) Boekvoorstelling: 8 mei 2018
  Toestand International Havenlaan 53, 1000 Brussel
  La Dalle (Marollen) Marollen, 1000 Brussel